Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62107 

Re: Integreren goniometrie

oke dankje wel, maar moet je dan niet bij die voorlaatste stap de primitieve compenseren met 1/y' . Want dat moet toch altijd bij de kettingregel?

en bij deze stappen:
òsin3xdx=òsin2xsinxdx=-ò(1-cos2x)dcosx dan haal je sinx voor dx en wordt dan cos x , dat snap ik nog, maar waarom blijft dxcos x niet staan maar wordt dat dcos x?

Mariek
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 april 2010

Antwoord

Marieke,
dcosx/dx=-sinx, dus dcosx=-sinxdx.

kn
maandag 5 april 2010

©2001-2024 WisFaq