Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61901 

Re: Bewijs de volgende hyperbolisch identiteit

Beste Tom,

allereerst hartelijk bedankt voor uw snelle reactie. Toch ben ik er nog niet helemaal uit. Als ik de teller en de noemer deel door cosh2x kom ik uit op het volgende:

(sinh2x * cosh2x)/cosh2x + 1/cosh2x/cosh2x/cosh2x

waar volgens mij uit volgt:

sinh2x + 1/cosh2x = 1 + cosh2x + 1/cosh2x

en dan loop ik vast. Als bovenstaande uberhaubt al klopt, kom ik door vanaf hier de definities te gebruiken ook niet verder.

Ik hoop op een reactie,

Ronald

Ronald
Iets anders - maandag 15 maart 2010

Antwoord

Beste Ronald,

In je eerste uitdrukking zie ik geen vergelijking meer (waar is het gelijkheidsteken?) en daarna zie ik wat termen te veel; ofwel begrijp ik je notatie niet goed. Als we vertrekken van:

cosh2x - sinh2x = 1

en we delen nu beide leden door cosh2x, dan staat er:

cosh2x/cosh2x - sinh2x/cosh2x = 1/cosh2x

In het linkerlid is de eerste term gelijk aan 1 en de tweede aan...?

mvg,
Tom

td
maandag 15 maart 2010

©2001-2024 WisFaq