Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs de volgende hyperbolisch identiteit

Beste Wisfaq,

Ik ben sindskort weer een beetje mijn wiskunde aan het opkrikken en nu ben ik tegen het volgende aangelopen:

Bewijs de volgende formule: tanh2(x) + 1/cosh2(x) = 1

Ik heb geprobeerd om alles uit te schrijven, gebruik gemaakt van cosh2x - sinh2x = 1 om te substitueren, maar ik kom steeds nergens op uit. Misschien dat iemand mij een zetje de goede richting in kan geven?

Met vriendelijke groet,
Ronald

Ronald
Iets anders - maandag 15 maart 2010

Antwoord

Beste Ronald,

Vertrekken van cosh2x - sinh2x = 1 is een goed idee. Kijk goed naar wat je wil bereiken: deel beide leden eens door cosh2x en herschik eventueel door van lid te verwisselen.

mvg,
Tom

td
maandag 15 maart 2010

 Re: Bewijs de volgende hyperbolisch identiteit 

©2001-2024 WisFaq