Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen berekenen

Beste,

Ik heb problemen om volgende integralen op te lossen.
1. òx3/Ö(x2+2)dx
Kan ik hierbij de substitutiemethode gebruiken of de partiële integratie? Ik dacht er eerst aan om x2+2 als u te nemen en du dan 3x2, maar verder geraak ik niet.
2. ò(1/4Öx3)(1+Öx) dx
Hierbij zet ik eerst de vierdewortel in de teller. We krijgen dan x^(-3/4). Hoe moet dit verder? Ik geraak er echt niet uit.
Alvast bedankt!

l
3de graad ASO - zondag 7 maart 2010

Antwoord

Laurien,
1.ò=òx2dÖ(x2+2)=x2Ö(x2+2)-2òxÖ(x2+1)dx,
en zo moet het wel lukken.
2.Stel Öx=t.

kn
zondag 7 maart 2010

 Re: Integralen berekenen 

©2001-2024 WisFaq