Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61822 

Re: Limietstand van een rechte

Dag Leo,
Graag nog wat uitleg bij de bepaling vna CO(B) aub.Jij heb natuurlijk gelijk dat het geen Co(1,1 ) is maar een variabele , afhankelijk van r

Misschien een figuur toevoegen die meer klaarheid geeft.
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 5 maart 2010

Antwoord

Het snijpunt B van de twee cirkels vind je door het stelsel
x2+y2=r2 $\wedge$ x2+y2-2x=0
op te lossen.
Als je de tweede vergelijking aftrekt van de eerste vind je :
2x = r2 of
x=r2/2
y vind je door deze x in te vullen in een van de twee vergelijkingen.

Op onderstaande tekening kun je het punt A verplaatsen,
het punt B past zich dan aan.
Applet werkt niet meer
Download het bestand.

LL
vrijdag 5 maart 2010

©2001-2024 WisFaq