Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61818 

Re: Parameters bepalen

Dag Hans,
Nog niet veel, in mijn ogen....En hoe vond ik nu mijn parameters??
De voorwaarde is wel lim f(x)=4 voor x gaat naar + oneindig(die+ staat niet in de tekst zie ik nu)...

Rik Le
Iets anders - vrijdag 5 maart 2010

Antwoord

f(x)=(a+b)x+a-b is een eerste graads functie in x. De grafiek hiervan is
een rechte lijn met richtingscoefficient a+b.
Als a+b0 dan is je limiet voor x naar +oneindig gelijk aan +oneindig.
Als a+b0 dan is je limiet voor x naar +oneindig gelijk aan -oneindig.
Blijft over a+b=0. Je hebt dan (voor x=1) als grafiek de horizontale lijn met vergelijking y=a-b.
Dan is je limiet voor x naar +oneindig gelijk aan a-b.
Dus los nu het stelsel
a+b=0
a-b=4
op.

hk
vrijdag 5 maart 2010

©2001-2024 WisFaq