Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parameters bepalen

Hallo Wisfaq,

Beschouw de functie :
f(x)= a|x+1|+b|x-1|.
Bepaal a en b met de voorwaarde dat
lim f(x)=4 als x®¥
Ik kan hier wel wat hulp gebruiken.
Groeten en bedankt op voorhand voor jullie antwoord,

Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 4 maart 2010

Antwoord

Voor x=1 kun je f(x) schrijven als f(x)=a(x+1)+b(x-1)=(a+b)x+a-b.
Helpt dat?

hk
vrijdag 5 maart 2010

 Re: Parameters bepalen 

©2001-2025 WisFaq