Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 24961 

Re: Een exponentiële vergelijking

Hier ben ik het niet mee eens, want als dit wordt gedaan:
e-0,12x - e-0,2x = 1/6
Ln(e-0,12x - e-0,2x) = Ln(1/6)
Ln(e-0,12x) - Ln(e-0,2x) = Ln(1/6)
-0,12x - -0,2x = Ln(1/6)
0,08x = Ln(1/6)
x = Ln(1/6)/0,08

Eduard
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 maart 2010

Antwoord

Kijk eens naar de drede en vierde regel van je commentaar.
Je zou gelijk hebben als ln(a - b) = ln(a) - ln(b) waar zou zijn.
Helaas is dat niet het geval.

MBL
woensdag 3 maart 2010

©2001-2024 WisFaq