\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 61435 Re: Afstand punt-rechte Bedankt voor je reactie. Ik heb ondertussen een andere manier gevonden om het op te lossen: Ik neem punten P met co(P)=(x,y). Omdat deze punten op de rechte L1 $\leftrightarrow$ 5x-12y+15=0 liggen, vervang ik in de co(P) y door (5x+15)/12. Dan bereken ik de afstand van dit punt tot de rechte L2 en krijg ik dus 2 x-waarden, door de absolute waarde. Deze x-waarden voer ik in in (5x+15)/12=y en zo vind ik twee punten P. Michae 2de graad ASO - zaterdag 16 januari 2010 Antwoord Ook helemaal o.k.! De methodes komen op het zelfde neer en erg verschil in rekenwerk is er nauwelijks. MBL zaterdag 16 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt voor je reactie. Ik heb ondertussen een andere manier gevonden om het op te lossen: Ik neem punten P met co(P)=(x,y). Omdat deze punten op de rechte L1 $\leftrightarrow$ 5x-12y+15=0 liggen, vervang ik in de co(P) y door (5x+15)/12. Dan bereken ik de afstand van dit punt tot de rechte L2 en krijg ik dus 2 x-waarden, door de absolute waarde. Deze x-waarden voer ik in in (5x+15)/12=y en zo vind ik twee punten P. Michae 2de graad ASO - zaterdag 16 januari 2010
Michae 2de graad ASO - zaterdag 16 januari 2010
Ook helemaal o.k.! De methodes komen op het zelfde neer en erg verschil in rekenwerk is er nauwelijks. MBL zaterdag 16 januari 2010
MBL zaterdag 16 januari 2010
©2001-2024 WisFaq