Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand punt-rechte

Hallo,

Ik moet een aantal oefeningen maken van hetzelfde type
(bereken de punten op de rechte $\lambda$1 $\leftrightarrow$ y = ... die op afstand ... liggen van de rechte $\lambda$2 $\leftrightarrow$ y = ...), maar ik weet niet goed hoe ik hieraan moet beginnen.

Kan iemand mij op weg zetten?

Alvast bedankt
Michael

Michae
2de graad ASO - vrijdag 15 januari 2010

Antwoord

Het hangt er vanaf welke methodes je kunt/mag gebruiken, maar wellicht ben je bekend met de volgende.
Je stelt de vergelijkingen op van de twee lijnen die op de gegeven afstand liggen van de gegeven lijn. Als het bijvoorbeeld de lijn 2x-3y=6 is en de afstand moet 4 zijn, dan gebruik je de volgende vergelijking:
|2x-3y-6|/√(22+(-3)2) = 4.
Deze lijnen snijd je vervolgens met de lijn waar de punten op moeten liggen.

MBL
zaterdag 16 januari 2010

 Re: Afstand punt-rechte 

©2001-2024 WisFaq