Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laurentreeks

Beste

ik heb volgende laurentreeks: å+¥-¥zn/n 3|n|

Als je nu de convergentiestralen R1 en R2 berekent krijg ik:
R1 = 3 (klopt)
R2 = 1/3 (klopt niet: moet 1/3) zijn

Hetgeen wat ik bij de laatste heb gedaan is:
lim{n-¥) |(1/-n 3|-n|) /1/(-n+1) 3|-n+1|) |
= lim{n-¥) |(-n+1) 3|-n+1|) /-n 3|-n|) |
= lim{n-¥) |(-n+1) 31|) /-n ) |
= 3
waar zit mijn fout?
dank

AA
Student universiteit België - vrijdag 8 januari 2010

Antwoord

Ik begrijp je probleem niet: 1/3 is fout want het moet 1/3 zijn?
Het positieve deel convergeert als |z|3 en het hoofddeel convergeert als |1/z|3 (ofwel |z|1/3), dus de hele reeks convergeert als 1/3|z|3 en dat lijkt erg op je antwoord.

kphart
dinsdag 2 februari 2010

 Re: Laurentreejs 

©2001-2024 WisFaq