Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61203 

Re: Functies met parameters

Sorry, ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt.

Bedoel je wat de som en product zou moeten zijn van x2+2px+p=0 ? Daar kom ik niet uit...

Misschien dat ik toch wat meer op weg geholpen moet worden, want ik zie het gewoon echt niet.

Kian
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 december 2009

Antwoord

Wat produkt en som zijn is meteen af te lezen uit de coefficienten en wordt meestal aangeleerd bij behandelijk van vierkantsvergelijkingen.

a(x-x1)(x-x2) = a x2 + a(-x1-x2)x + ax1x2 = ax2+bx+c

Maw: de som is -b/a en het produkt is c/a. Wat kan je in jouw geval dus zeggen over het teken van som en produkt en daaruit over het teken van de wortels?

cl
zaterdag 26 december 2009

 Re: Re: Functies met parameters 

©2001-2025 WisFaq