Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61180 

Re: Looptijd berekenen

Bedankt voor je snelle antwoord
Kan de formule eenvoudiger opgezet worden en in maanden?
Harstikke bedankt

Jos de
Iets anders - maandag 21 december 2009

Antwoord

Kan ook...

B(t)=b·gt, met:

B(t)=bedrag op tijdstip t (in maanden)
b=beginwaarde
g=1,061/12 (groeifactor per maand)
t=tijd in maanden

20.000=10.000·1,06t/12

..en dan weer t uitrekenen!

Eenvoudiger? Nee niet echt, je kunt de dingen nu eenmaal niet eenvoudiger maken dan ze zijn. Mogelijkerwijs gebruiken ze in de economie tabbellen waarmee je dit soort dingen eenvoudig kan 'opzoeken'. Maar een beetje logaritmen op z'n tijd moet kunnen lijkt me...

WvR
maandag 21 december 2009

©2001-2024 WisFaq