Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60870 

Re: Oneigenlijke integraal tussen 0 en oneindig

Oorspronkelijke opgave luidde:
Int [(e-x){sin2 (3x/2)}]dx

Ik heb nog steeds moeite met deze opgave. Ik begrijp bijvoorbeeld wel, dat e-x gedifferencieerd -e-x oplevert, maar dat u daarna {sin2 (3x/2)}ongewijzigd achter het "d" teken zet, vervolgens differencieerd en e-x weer terugplaatst voor het "d" teken kan ik helaas niet volgen

Ik vermoed daarom, dat we nu afwijken van de oorspronkelijke opgave?

Johan
Student hbo - zaterdag 19 december 2009

Antwoord

Johan,
Er geldt de volgende regel:òf(x)dg(x)=f(x)g(x)-òg(x)df(x).
f(x)=sin2(3x/2) en df(x)=f'(x)dx.

kn
zondag 20 december 2009

©2001-2024 WisFaq