Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61158 

Re: De helderziende Gerrit Vuller

Oke, dat maakt het al wat duidelijker. Er staat voor de rest niets bij dus het aantal keer kan ik zelf invullen evenals a. Ik neem n=10 en a=0,10
Nu kan ik toch gewoon met de Grafische Rekenmachine de binomiale kansen voor 0 t/m 10 uitrekenen met p=0,3 en n=10?
En als die kansen onder de 0,10 liggen H0 verwerpen?
Maar hoe kom je nu precies op de totale kansverdeling om H0 te verwerpen terecht en onterecht alsook de totale kansverdeling voor H1 verwerpen terecht en onterecht?
Wederom alvast bedankt
HK

Hans K
Iets anders - zaterdag 19 december 2009

Antwoord

Je doet het experiment dus 10 keer. De vraag is dan: 'hoeveel moet de helderziende goed raden wil de kans op die gebeurtenis kleiner zijn dan 0,1'.

Onder H0:
X~aantal keren goed
X:binomaal verdeeld met n=10 en p=0,3
Gevraagd: k zodat P(Xk)0,1

Zoek in de tabel of met je GR (tabel maken!) en je vindt k>5.

WvR
zondag 20 december 2009

©2001-2024 WisFaq