Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Worteltrekken

Hoi,

Vraagje: Mijn wiskunde leraar zegt altijd dat de wortel van 25, 5 en -5 is. Ik begrijp dat 5^2 = (-5)^2.
Maar waarom onthouden we -en spreken we over de positive uitkomsten in het algemeen. En waarom plotten we de uitkomst alleen in het eerste kwadrant en niet ook in het vierde kwadrant? Thanks.

Martin
Leerling mbo - dinsdag 15 december 2009

Antwoord

Ik kan me niet voorstellen dat een wiskundeleraar zegt dat de wortel van 25 zowel 5 als -5 is. Dat is namelijk niet het geval. Iets anders is als je zegt dat x2=25. In dat geval kan x=5 zijn maar ook x=-5, zoals je zelf al hebt laten zien.

Zie Hoe zit dat nu toch met die wortels?

Hopelijk helpt dat.

WvR
dinsdag 15 december 2009

 Re: Worteltrekken 

©2001-2024 WisFaq