Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61029 

Re: Re: Re: Vergelijking hyperbool

ik ben ook 60x2 + 60y2 + 128xy - 744x - 744y + 2201 = 0 uitgekomen.
Nu kwam ik op volgend idee:
Als je dit nu zou herschrijven als 60y2 + (128x-744)y -744x + 2201 = 0 dan kan je dit eventueel als een 2de graadsvergelijkng beschouwen in y en gewoon oplossen als een abc formule. Zo krijg ik volgende uitdrukking:
y=-(128x-744)±Ö((128x-744)2-4.60.(-744x+2201)/2.60
rekening houdend met enkele voorwaarden voor de x die onder de wortel staat. Het is niet mooi, maar de computer vindt dat toch niet erg?

joris
3de graad ASO - dinsdag 8 december 2009

Antwoord

Dit kan inderdaad. En de computer zal er vast geen last van hebben.

MBL
dinsdag 8 december 2009

©2001-2024 WisFaq