Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60965 

Re: Formule uit 3 punten

Bedankt voor de snelle reactie.

Achter C was ik al achter gekomen door hem gewoon uit te schrijven, hoe combineer je precies die 2 waardes? het lukt me nog wel om 1 antwoord te vinden waarin ik een A en een B vind maar dan werken diezelfde antwoorden niet voor X=200

(ja wiskundig ben ik niet verrekte hoog aangelegd)

groetjes

Sander
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 december 2009

Antwoord

Je hoeft hiervoor ook niet 'wiskundig verrekte hoog aangelegd' te zijn, want dit type vraagstuk leer je in de derde klassen van de middelbare school en dat kun je nog best 'laag' noemen.
Maar goed, je hebt twee vergelijkingen met daarin A en B als gezochte variabelen. Die twee vergelijkingen zet je netjes onder elkaar en daarna zorg je ervoor dat in beide vergelijkingen voor de A (óf voor de B) hetzelfde getal komt te staan. Dit bereik je met vermenigvuldigen.
Daarna trek je de vergelijkingen van elkaar af, er valt één variabele weg zodat de andere te berekenen valt en dan weet je het vast wel weer.
Ik vond A = -0,0006 en B = -0,32

MBL
donderdag 3 december 2009

©2001-2024 WisFaq