Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60893 

Re: Re: Re: Re: Limieten etc

Oke, je kunt dus voor sin3x/x ook siny/y schrijven en dan siny/y =1 voor y naar 0.
Maar onder Lim staat voor x naar 0 (x®0), dat maakt niet uit verder?

En klopt het dan dat voor onderstaande geldt:
Lim(x®0): sin4x/4x = siny/y = 1 (voor y naar 0)
Antwoord is dus 1? Ook voor x naar 0?

Excuses voor het vragenvuur maar in de lesstof is het zo goed als niet uitgelegd. Enkele voorbeelden die totaal anders zijn dan de vraagstukken. Erg kwalijk naar mijn idee. Wellicht weet u een goede website waar het wel uitgebreid uitgelegd wordt? Anders moet ik u de hele tijd lastigvallen :)

Hans K
Iets anders - vrijdag 27 november 2009

Antwoord

Hans,
In (sin3x)/3x vervang je 3x door y.Als x naar 0 gaat,gaat y=3x ook naar 0.
Dus lim(x®0)(sin3x)/3x=lim(y®0)(siny)/y=1.De vraagstukken zijn natuurlijk bedoeld om na te gaan of je in staat bent deze op te lossen met de bekende standdaaardlimieten.Enig inzicht hiervoor is wel gewenst.

kn
zondag 29 november 2009

 Re: Re: Re: Re: Re: Limieten etc 

©2001-2025 WisFaq