Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60875 

Re: Re: Laurentreeks van een functie

hey
Het lukt steeds niet
f(z)= e1/z-1 + z/z2-1
als ik de laurentreeks schrijf=
= å(1/z-1)n/n! + 1/2 å(-1/2)n.(z-1)n + 1 - 1/2 å(-1/2)n.(z-1)n

het resultaat zou moeten zijn Res(f(z)),1) = 3/2 ik kom dit niet uit.

Ali
Student universiteit - donderdag 26 november 2009

Antwoord

Waar komt de tweede reeks vandaan? Ik herken die voor de e-macht en aan het eind staat 1-1/(z+1); de tweede kan ik niet thuisbrengen.
Schrijf z/(z2-1) als 1/(z-1)*(1-1/(z+1)) en vul dan alles in.

kphart
vrijdag 4 december 2009

 Re: Re: Re: Laurentreeks van een functie 

©2001-2024 WisFaq