\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 59082 Re: Limieten etc Hoe pak je dit aan? Moet je gewoon vereenvoudigen en vervolgens voor x 2 invullen? Lim x$\to$2 : (x2-3x+2)(x+3)/x2+x-6 En voor deze hetzelfde allen voor x -3 invullen? Lim x$\to$-3 : x2-81/x2-9 Alvast bedankt. Hans K Iets anders - woensdag 25 november 2009 Antwoord Hans, Als je x=2 invult krijg je 0/0.Dus dat werkt niet.Nu is x2-3x+2= (x-2)(x-1) en x2+x-6=(x+3)(x-2).Er blijft over (x-1) en de limiet is dus 1. kn woensdag 25 november 2009 Re: Re: Limieten etc ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe pak je dit aan? Moet je gewoon vereenvoudigen en vervolgens voor x 2 invullen? Lim x$\to$2 : (x2-3x+2)(x+3)/x2+x-6 En voor deze hetzelfde allen voor x -3 invullen? Lim x$\to$-3 : x2-81/x2-9 Alvast bedankt. Hans K Iets anders - woensdag 25 november 2009
Hans K Iets anders - woensdag 25 november 2009
Hans, Als je x=2 invult krijg je 0/0.Dus dat werkt niet.Nu is x2-3x+2= (x-2)(x-1) en x2+x-6=(x+3)(x-2).Er blijft over (x-1) en de limiet is dus 1. kn woensdag 25 november 2009
kn woensdag 25 november 2009
©2001-2024 WisFaq