Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60758 

Re: Re: Singulariteiten en bepalen van residue

beste

Ik begrijp voorgaande. Dus zoals U zei is de laurentreeks die je uitkomt gelijk aan: å¥0 1 / zn-1. n!
Als je nu residue bepaalt moet je dus de coefficient a-1 hebben. dit wordt dan (1/n!) = (1/(-1)! = 1

via residuestelling krijgen we dan dat de integraal gelijk is aan 2 Õ i

AA
Student universiteit - zaterdag 14 november 2009

Antwoord

Voor 1/z moet je n=2 hebben; (want n-1 moet 1 zijn), dus a-1=1/2.

kphart
zaterdag 14 november 2009

 Re: Re: Re: Singulariteiten en bepalen van residue 

©2001-2024 WisFaq