Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60608 

Re: Afgeleide

Ik vind het toch een beetje verwarrend. Bijv. Is f'(x) hetzelfde als f'(h(0))? Volgens gegeven is h(0)=3; Dan zou f'(x)=f'(3) D.w.z. f'(3)= 2.3{sin(1/3)} - cos(1/3). Als h'(x)= {sin(sin(x+1)}2, dan is h'(0)= [sin{sin(1)}]2= {sin(0.8414709848)}2=0.5559553606
f'{h(0).h'(0)= [6(sin(1/3)-cos(1/3)].0.5559553606 enz.
Heb ik dit zo goed opgelost? Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - dinsdag 10 november 2009

Antwoord

Beste Johan,

Gegeven is f(x), dus je kan f'(x) bepalen. Vervang dan x door h(0), en dat is gegeven, en je hebt f'(h(0)). Verder is h'(x) gegeven, vervang x door 0 en je hebt h'(0). Deze twee vermenigvuldigen levert het gezochte f'(h(0))*h'(0).

mvg,
Tom

td
dinsdag 10 november 2009

©2001-2024 WisFaq