\require{AMSmath} Afgeleide Hoe bereken ik de afgeleide (f°h)'(0)? f(x)=x2sin(1/x) als x verschillend van 0 én f(x)=0 als x=0h'(x)=sin2(sin(x+1)) met h(0)=3Ik berekende reeds de afgeleide van f. f'(x)= 2xsin(1/x)-cos(1/x)Maar hoe moet ik dit verder oplossen? Sander Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2009 Antwoord Beste Sander, Je moet de kettingregel toepassen, even uitschrijven: [f(h(x))]' = f'(h(x)).h'(x) Dit heb je nodig in x = 0, dus alles invullen in: f'(h(0)).h'(0) Je hebt zelf f'(x) al gevonden, dit neem je in h(0) en dat is gegeven. Verder heb je h' nodig in 0, maar h' is ook gegeven. Alles dus even invullen. mvg, Tom td woensdag 28 oktober 2009 Re: Afgeleide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik de afgeleide (f°h)'(0)? f(x)=x2sin(1/x) als x verschillend van 0 én f(x)=0 als x=0h'(x)=sin2(sin(x+1)) met h(0)=3Ik berekende reeds de afgeleide van f. f'(x)= 2xsin(1/x)-cos(1/x)Maar hoe moet ik dit verder oplossen? Sander Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2009
Sander Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2009
Beste Sander, Je moet de kettingregel toepassen, even uitschrijven: [f(h(x))]' = f'(h(x)).h'(x) Dit heb je nodig in x = 0, dus alles invullen in: f'(h(0)).h'(0) Je hebt zelf f'(x) al gevonden, dit neem je in h(0) en dat is gegeven. Verder heb je h' nodig in 0, maar h' is ook gegeven. Alles dus even invullen. mvg, Tom td woensdag 28 oktober 2009
td woensdag 28 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq