Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten berekenen gebroken lineaire functie

Hoe kun je van de volgende som de snijpunten berekenen (x,y)?
-x / (2x - 3)

Als er stond: -x / (2x - 3) = 6
dan kun je -x = 6 · (2x -3) doen en zo ermee oplossen:
-x = 12x - 18
13x - 18

Maar bij de som -x / (2x - 3) is er geen rechterkant zeg maar.

Daisy
Student hbo - maandag 2 november 2009

Antwoord

Als er inderdaad geen rechterlid is, dan kun je geen snijpunten bepalen, tenzij gevraagd wordt naar snijpunten met de x-as en/of y-as. Lees de opgave nog eens goed door, zou ik zeggen.

MBL
maandag 2 november 2009

 Re: Snijpunten berekenen gebroken lineaire functie 

©2001-2024 WisFaq