Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Alle punten berekenen die voldoen aan bepaalde voorwaarden!

Gegeven zijn de punten P = (0,0) en Q = (3,4). Vind alle punten T = (x,y) die voldoen aan onderstaande twee eigenschappen:
1. x en y zijn gehele getallen.
2. De lengtes van de lijnstukken PT en QT zijn gehele getallen.

Matt V
Student hbo - vrijdag 30 oktober 2009

Antwoord

Beste Matt,
Denk eens aan de voorwaarden waar Pythagoras tripletten aan moeten voldoen.
Helpt dat?
Succes,
Lieke.

ldr
dinsdag 3 november 2009

 Re: Alle punten berekenen die voldoen aan bepaalde voorwaarden! 

©2001-2024 WisFaq