Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60561 

Re: Schrijf in de vorm Z a en jb (a,b element van R)

Ja, die machtsregels had ik mij nog goed moeten herinneren!
Ik redeneer dan als volgt: z = e^(3-3j)=e3.e-3j. Hieruit volgt Q = -3. Dit substitueren in de Formule: e^(jQ) = cos(Q) + jsin(Q) of e^(-3j) = cos(-3) + jsin(-3)= -0.9899924966 + j(-0.1411200081)
Z = e3 (-0.9899924966) + j.e3(-0.1411200081)
Z = -19.88453084 - j 2.834471133; wat gevraagd werd.

Johan
Student hbo - dinsdag 27 oktober 2009

Antwoord

Helemaal goed!
groet,

Anneke
dinsdag 27 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq