Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schrijf in de vorm Z a en jb (a,b element van R)

Opgave: z = e^(3 - 3.j)
Mijn oplossing: |z|= 1 en z = e^(3-3.j)= e3 -e3.j ®
ln z = 3 - 3.j en Qj = 3 - 3.j; zodat ln z = Qj ® e^Qj = z
Meer kan ik er niet van maken. Is de vraag hiermede voldoende beantwoord? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw toelichting!

Johan
Student hbo - vrijdag 23 oktober 2009

Antwoord

Nou nee, dit is niet voldoende en ook niet correct.
Misschien weet je nog iets over macht-regels.
e3-3j is NIET hetzelfde als e3 - e3j
Wat je wel kunt doen, is het volgende:
e3-3j = e3·e-3j
De complexe e-macht ejf is gelijk aan cos(f) + j·sin(f).
Lukt het dan?
succes.

Anneke
zaterdag 24 oktober 2009

 Re: Schrijf in de vorm Z a en jb (a,b element van R) 

©2001-2024 WisFaq