Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60491 

Re: Dubbele integratie methode

Ik snap niet echt hoe je dan op 0.5x komt en op 3-x?

tessa
Student universiteit - vrijdag 16 oktober 2009

Antwoord

Tessa,
De lijn door (0,0) en (2,1) heeft de vergelijking y=1/2x en y=3-x is de lijn door (2,1) en (3,0).Dus b.v.De ò2ydy(y van 0 naar 3-x)=(3-x)2en vervolgens òx(3-x)2dx,x van 2 naar 3.

kn
vrijdag 16 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq