Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbele integratie methode

Goedenavond,

Ik kom echt niet uit deze som,

òò 2xy dxdy over de driehoek (0,0) (2,1) (3,0)
Volgens mij moet je eerst over de x differentieren en daarna over de y. maar ik kom niet op het goede antwoord uit.
De grenzen had ik al wel gemaakt,
xmin= 0
xmax=3y
ymin=0
ymax=1
weet niet of die goed zijn
Kunt u me helpen?

Vriendelijke groeten

tessa
Student universiteit - donderdag 15 oktober 2009

Antwoord

Tessa,
Voor x van 0 naar 2 loopt y van 0 naar 1/2x plus voor x van 2 naar 3 loopt y van 0 naar 3-x.

kn
donderdag 15 oktober 2009

 Re: Dubbele integratie methode  

©2001-2024 WisFaq