\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60367 Re: Maximaal draagvermogen bepalen Ok, ik kom dus het volgende uit: D(y)= k·4R2-3b2 = 0 = b= +/- Ö(4/3 kR2) Maar b moet zeker positief zijn dus het antwoord is wortel 4/3 kR2. Klopt dit? Ik zie wel niet hoe je aan h2+b2=4R2 komt Robin 3de graad ASO - woensdag 7 oktober 2009 Antwoord Dit is niet helemaal juist, k heeft geen invloed op het nulpunt van de afgeleide. De functie is dus : De hoogte moet dus gelijk zijn aan ongeveer 1.41 keer de breedte van de balk. h2+b2=4R2 volgt uit onderstaande schets, waarbij R de straal is van de boomstam. LL woensdag 7 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ok, ik kom dus het volgende uit: D(y)= k·4R2-3b2 = 0 = b= +/- Ö(4/3 kR2) Maar b moet zeker positief zijn dus het antwoord is wortel 4/3 kR2. Klopt dit? Ik zie wel niet hoe je aan h2+b2=4R2 komt Robin 3de graad ASO - woensdag 7 oktober 2009
Robin 3de graad ASO - woensdag 7 oktober 2009
Dit is niet helemaal juist, k heeft geen invloed op het nulpunt van de afgeleide. De functie is dus : De hoogte moet dus gelijk zijn aan ongeveer 1.41 keer de breedte van de balk. h2+b2=4R2 volgt uit onderstaande schets, waarbij R de straal is van de boomstam. LL woensdag 7 oktober 2009
LL woensdag 7 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq