Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60329 

Re: Xarctanx berekenen? wat doe ik fout

dank u wel

ik snap alleen niet waarom

x = tan (u) waarbij u = arctanx

kunt u dat misschien nader verklaren?

Joost
Student universiteit - zondag 4 oktober 2009

Antwoord

Hallo

De functies "tan" en "arctan" zijn inverse functies.

x = tan(u) Û u = arctan(x)

In woorden :
x is de tangens van de hoek (of de boog*) u Û
u is de hoek (of de boog*) waarvan x de tangens is.
(zie afbeelding beneden)
* : de lengte van een boog = de overeenkomstige hoek in radialen

Een ander voorbeeld van inverse functie is :

y = ex Û x = ln(y)

q60330img1.gif

LL
zondag 4 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq