Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60282 

Re: Re: Differentiaalvergelijking met beginwaarde

in jouw variabelen

3y=3a+3b
4y'=4a
opgeteld geeft dit
t=7a+3b

Ivo
Student hbo - woensdag 30 september 2009

Antwoord

Beste Ivo,

Er ontbreekt een factor t bij 3y, als y = at+b, dan is 3y = 3at+3b. Invullen in de differentiaalvergelijking levert dan:

4y' + 3y = t
4a+3at+3b = t
3at + 4a+3b = t

Links is de coëfficiënt van t gelijk aan 3a, rechts 1; dus a = 1/3. De constante term is rechts gelijk aan 0, links 4a+3b. Maar je kant a al, dus b = ...

mvg,
Tom

td
woensdag 30 september 2009

 Re: Re: Re: Differentiaalvergelijking met beginwaarde 

©2001-2024 WisFaq