Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60276 

Re: Vergelijking

moet het zijn
Yp=-4 ?

Ivo
Student hbo - woensdag 30 september 2009

Antwoord

Beste Ivo,

Ik weet niet hoe je aan die particuliere oplossingen komt, misschien moet je je werkwijze eens tonen. Het klopt niet, dat kan je zelf ook controleren: de oplossing voldoet niet aan de differentiaalvergelijking! Als y = -4, dan is y' = 0 en dus 2y'-y = 4, terwijl dit 2 moet zijn...

mvg,
Tom

td
woensdag 30 september 2009

 Re: Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq