Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige rijen

gegeven is t7= 149299.2 en t3= 20376.Ik moet r berekenen. Ik doe het volgende
t7= t3.r4= 149299.2/7200= 20376,
....^4= 20736 r= 1,2, want 1,2^4=20736, ik weet het antwoord wel,maar hoe kom ik aan deze 1,2?

karim
Student hbo - zondag 27 september 2009

Antwoord

Delen van de gegeven termen geeft r4 = 7,327.
Deze vergelijking heeft als oplossing r = 7,3271/4
(ook de negatieve waarde hiervan is in principe een oplossing, maar die zal je in dit specifieke geval niet nodig hebben, lijkt me).
Je vraagt je af hoe je aan die 1,2 moet komen. Je bent niet de enige die zich dit afvraagt, want ik kom er ook niet aan. In elk geval is 1,24 bepaald niet gelijk aan 20736. Heb je je misschien verschreven?

MBL
zondag 27 september 2009

 Re: Meetkundige rijen 

©2001-2024 WisFaq