Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60218 

Re: Rekenkundige rij

Bedankt voor de snelle reactie! Eerste vraagstelling is nu helder geworden, maar de tweede vraagstelling is nog steeds een raadsel voor mij; wat betreft t1 en v.

karim
Student hbo - woensdag 23 september 2009

Antwoord

We haddden gevonden:
2t1+16v=114
t1+9v=67

Uit de tweede vergelijking volgt t1=67-9v.
Invullen in de eerste vergelijking levert:
2·(67-9v)+16v=114
Dus
134-18v+16v=114
134-2v=114
-2v=-20
v=10.
En met t1=67-9v kun je dan t1 berekenen.

hk
woensdag 23 september 2009

©2001-2024 WisFaq