Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijkingen

Hallo,
ik heb 3 vraagstukken die ik maar niet opgelost krijg, kunnen jullie ze helpen oplossen?

1)Een oppervlak S dat uit de som van 2 vierkanten bestaat is 580m2. De zijde van het ene vierkant is 4 eenheden groter dan 2/3 van de zijde van het andere vierkant. Hoe groot is de zijde van elk vierkant?

2) Een natuurlijk getal is 1 meer dan de helft van een ander natuurlijk getal en het verschil van hun kwadraten is 340. Bepaal die getallen.

3) Thomas moet 800 kerstballen inpakken in de bijgeleverde standaarddozen. Indien er in elke doos 2 kerstballen meer zouden mogen zitten, dan zou hij 20 dozen minder moeten maken. Bepaal het aantal kerstballen dat in een oorspronkelijke standdaarddoos zit.

Dit zijn ze alledrie, zouden jullie deze avond al kunnen antwoorden want ik heb ze nodig tegen morgen!
Dank u wel!

Charlo
2de graad ASO - woensdag 16 september 2009

Antwoord

een viekant heeft zijde x en de ander 2/3x+4
Totale oppervlakte is x2+(2/3x+4)2 = 580. Dit uitwerken levert gewoon een kwadratische vergelijking op.

ook dit levert een kwadratische vergelijking op:
n2-(1/2n+1)2=340........ uitkomst n=22

n ballen in een doos: 800/n = 800/(n+2) + 20 ..... 8 in een doos dus.

Zelf de berekeningen erbij maken.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 17 september 2009

Re: Vierkantsvergelijkingen

©2001-2024 WisFaq