Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60143 

Re: Exact berekenen met de dubbele hoek formules

Goede dag KP,
Als we gebruiken:
cos2q=2cos2q-1
en dan 7p/12 invullen en uitwerken krijgen we :
cos14p/12= 2cos27p/12)-1
waaruit : cos27p/12=(1+cos7p/6)/2
en cos7p/12=±Ö(1-cos7p/6):2
en cos7p/12= ±(0.258819045)
Is de redenering juist...?
Groeten en eenprettige zondag .
RIK

Rik Le
Iets anders - zondag 13 september 2009

Antwoord

Niet geheel; er werd naar exacte antwoorden gevraagd, dus de wortels moeten blijven staan, bij overgang van regel 5 naar regel 6 klap er een teken om en aan het eind moet je nog het juiste teken kiezen.

kphart
maandag 14 september 2009

©2001-2024 WisFaq