Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exact berekenen met de dubbele hoek formules

Wie kan me helpen met het exact berekenen van cos(7/12$\pi$)met de dubbele hoek formules?

joes
Student universiteit - zaterdag 12 september 2009

Antwoord

Zoek de dubbele-hoekformules voor cos en sin op cos(2q)=... en sin(2q)=... en pas ze toe met q=7p/12; je krijgt vergelijkingen waaruit je cos(7p/12) (en ook de sinus) kunt oplossen.

kphart
zaterdag 12 september 2009

 Re: Exact berekenen met de dubbele hoek formules 
 Re: Exact berekenen met de dubbele hoek formules 

©2001-2024 WisFaq