\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60095 Re: Inverse functie met domein en bereik Hallo Tom, Is de inverse dan y=ln(x+1)/(1-x) Ik deed het volgende: x=(ey-1)/(ey+1) xey+x=ey-1 xey-ey=-x-1 ey(x-1)=-(x+1) ey=(x+1)/(1-x) y= ln(x+1)/(1-x) met x¹-1 en x¹1 Is dit correct ? Groeten, RIK Rik Le Iets anders - dinsdag 8 september 2009 Antwoord Beste Rik Het voorschrift van de inverse functie klopt, let wel op met haakjes: y = ln((x+1)/(1-x)) mvg, Tom td dinsdag 8 september 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Tom, Is de inverse dan y=ln(x+1)/(1-x) Ik deed het volgende: x=(ey-1)/(ey+1) xey+x=ey-1 xey-ey=-x-1 ey(x-1)=-(x+1) ey=(x+1)/(1-x) y= ln(x+1)/(1-x) met x¹-1 en x¹1 Is dit correct ? Groeten, RIK Rik Le Iets anders - dinsdag 8 september 2009
Rik Le Iets anders - dinsdag 8 september 2009
Beste Rik Het voorschrift van de inverse functie klopt, let wel op met haakjes: y = ln((x+1)/(1-x)) mvg, Tom td dinsdag 8 september 2009
td dinsdag 8 september 2009
©2001-2024 WisFaq