Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60089 

Re: Re: Derdemachts vergelijking

Dan zou er dus een fout in de antwoorden zitten?
Want daar staan x=2 en x=-2 als uitkomsten voor de oplossing van de vergelijking x3+2x2-4x-8=0.
Ik kwam tenminste ook steeds uit op de antwoorden die jij tevoorschijn hebt gehaald.

Steven
Student universiteit - maandag 7 september 2009

Antwoord

Je bent nog niet klaar, want x2+4x+4=(x+2)2, dus uiteindelijk... kom je uit op:

(x-2)(x+2)2=0
x=2 of x=-2

Dus dat antwoord klopt wel. Je moet wel je merkwaardige producten kennen en gebruiken. Je kan ze wel in WisFaq vinden denk ik.

WvR
maandag 7 september 2009

©2001-2024 WisFaq