\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60053 Re: Derdemachts vergelijking En zonder staartdeling? Steven Student universiteit - maandag 7 september 2009 Antwoord Tja... ik wil wel fietsen maar dan zonder te trappen. Dat wordt dan een snorfiets, denk ik...(x-2)(ax2+bx+c)=x3+2x2−4x−8ax3+bx2+cx-2ax2-2bx-2c=x3+2x2−4x−8ax3+(b-2a)x2+(c-2b)x-2c=x3+2x2−4x−8a=1b-2a=2c-2b=-4-2c=-8Daaruit volgt: a=1, b=4 en c=4.x3+2x2−4x−8=(x-2)(x2+4x+4)En dan maar hopen dat het allemaal klopt en je hetzelfde antwoord krijgt. Dat gaat goed...Persoonlijk lijkt me een staartdeling wel handiger...Zie bijvoorbeeld Een staartdeling maken. WvR maandag 7 september 2009 Re: Re: Derdemachts vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
En zonder staartdeling? Steven Student universiteit - maandag 7 september 2009
Steven Student universiteit - maandag 7 september 2009
Tja... ik wil wel fietsen maar dan zonder te trappen. Dat wordt dan een snorfiets, denk ik...(x-2)(ax2+bx+c)=x3+2x2−4x−8ax3+bx2+cx-2ax2-2bx-2c=x3+2x2−4x−8ax3+(b-2a)x2+(c-2b)x-2c=x3+2x2−4x−8a=1b-2a=2c-2b=-4-2c=-8Daaruit volgt: a=1, b=4 en c=4.x3+2x2−4x−8=(x-2)(x2+4x+4)En dan maar hopen dat het allemaal klopt en je hetzelfde antwoord krijgt. Dat gaat goed...Persoonlijk lijkt me een staartdeling wel handiger...Zie bijvoorbeeld Een staartdeling maken. WvR maandag 7 september 2009
WvR maandag 7 september 2009
©2001-2024 WisFaq