Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59940 

Re: Onbepaald integreren

Uw aanwijzing opvolgend kom ik tot mijn opluchting inderdaad bij het goede antwoord ln2! Maar.... in "Wolfram|Alpha", weten ze ook een slimme oplossing, die helaas niet de uitkomst ln2 oplevert! Als volgt:
Int(1/ey + 1)dz = z-1/ey. Gaan we dit verder uitwerken:
lim (b®oneindig) Int 1/(ey + 1) dz, z van 0 tot b
lim (b®oneindig) [z-1/ey] z van 0 tot b =
(oneindig - 1/e^oneindig) - (0 - 1/e0) = oneindig + 1 ???
Kan dit ook goed zijn? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw mening.

Johan
Student hbo - woensdag 12 augustus 2009

Antwoord

dag Johan,
Bij het invoeren van de integrand in Wolfram Alpha moet je wel haakjes gebruiken om de noemer.
Het antwoord van Wolfram Alpha is dus wel goed, maar het is niet het antwoord op de vraag die je wilde stellen!
groet,

Anneke
donderdag 13 augustus 2009

 Re: Re: Onbepaald integreren 

©2001-2025 WisFaq