Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59894 

Re: Re: Annuiteit met inkomstenbelasting


ok, maar waarom deel je om het laatste jaar de annuiteit uit te rekenen door 1,05?
Is dat omdat het je laatste jaar is?
En doe je dan het 2e jaar annuiteit/1,052?
Dan begrijp ik wat je doet en snap ik de som..

Van de eerste vraag die ik stelde: hoeveel moet er het eerste jaar per saldo aan rente betaald worden als het tarief voor de inkomstenbelasting 35% bedraagt?
Kan je me ook helpen aan de berekening voor het 2e jaar en het 3e jaar?

Alvast bedankt!

Ingebo
Student hbo - zondag 2 augustus 2009

Antwoord

Ingeborg,
Ik neem aan dat je de annuiteit, de eerste rentebetaling r(1) en de eerste aflossing a(1) kunt berekenen.Dan is de tweede aflossing
a(2)=a(1)·1,05 en r(2)= annuiteit-a(2).De derde aflossing a(3)=a(2)·1,05=
a(1)·(1,05)2 en r(3)= annuiteit-a(3).
De laatste aflossing ,hier a(30)= a(1)·(1,05)29=14.868,88, maar ook is
a(30)=annuiteit/1,05= 14.868,88.Reken maar na.

kn
maandag 3 augustus 2009

©2001-2024 WisFaq