Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59883 

Re: Hoe vind ik de tweede oplossing van deze vergelijking?

Is het ook mogelijk om de twee oplossingen te krijgen zonder de abc-formule te gebruiken?
Dus door aan beide kanten de wortel te trekken?

MVG

Wilma

Wilma
Student hbo - donderdag 30 juli 2009

Antwoord

Wilma,
Dat kan ook.Er moet dus gelden:|2x+5|=|3-x|.Schets van beide leden de grafiek.Dan zie je dat de snijpunten optreden als 2x+5=3-x en als
-2x-5=3-x.

kn
donderdag 30 juli 2009

©2001-2025 WisFaq