Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe vind ik de tweede oplossing van deze vergelijking?

Van de volgende vergelijking vind ik als eerste oplossing x=-2/3. Maar hoe werk je hem uit voor de tweede oplossing?
(Ik weet al dat het -8 moet zijn, maar loop vast bij het worteltrekken aan beide kanten en verder uitwerken.)

(2x+5)2=(3-x)2

Wilmna

Wilma
Student hbo - donderdag 30 juli 2009

Antwoord

Wilma,
Kwadraten uitwerken geeft:4x2+20x+25=9+x2-6x,zodat je krijgt:
3x2+26x+16=0.Hieruit volgt x=(-26+22)/6 en x=(-26-22)/6.

kn
donderdag 30 juli 2009

 Re: Hoe vind ik de tweede oplossing van deze vergelijking? 

©2001-2024 WisFaq