Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integrand met de wortel uit een kwadraatterm

De volgende eenvoudig uitziende opgave bleek een andere uitkomst te hebben, namelijk volgens leerdictaat het getal 1
Int met grenzen x=2 en x=0 Ö(x-1)2 dx = Int (x-1)dx=
Int {(x-1)2}/2= 1/2[(x-1)2] met grenzen x=2 en x=0 Geeft:
1/2{(1)-(1)}= 0 Ben erg benieuwd waar ik de fout in ben gegaan. Wie is bereid mij te helpen? Bij voorbaat hartelijk dank.

Johan
Student hbo - vrijdag 24 juli 2009

Antwoord

Vraag je eens af of het wel klopt dat Ö[(x-1)2] = x-1 ...

cl
zaterdag 25 juli 2009

 Re: Integrand met de wortel uit een kwadraatterm 

©2001-2024 WisFaq