\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 59816 Re: Re: Taylorreeks Beste Tom, Controleer graag of ik op de goede weg zit, zal ik je dan met rust laten op deze zondag. Als; f(a)=b0+b1+b2+b3 Dan; f(x)=1/(3-x) = bo= 1/(3-13)= -1/10 f'(x)=1/(x-3)2 = b1= 1/100 f"(x)=-2/(x-3)3 = b3= 2/103 f'"(x)=6/(x-3)4 = b4= 6/104 Alvast bedankt. Jan Jan Ouder - zondag 12 juli 2009 Antwoord Beste Jan, Ik begrijp niet echt wat je bedoelt met "f(a)=b0+b1+b2+b3", dat lijkt me niet te kloppen. Je afgeleiden zijn wel goed, alleen vergeet je het minteken bij de tweede afgeleide (bij b3 dus). Dan, de formule was: f(x) = f(a) + f'(a)(x-a) + f''(a)(x-a)2/2 + f'''(a)(x-a)3/6 + ... Wat je met die b's berekend hebt, zijn die afgeleiden. Nu nog de rest even zorgvuldig invullen. Merk op dat er coëfficiënten 'mooi wegvallen'. mvg, Tom td zondag 12 juli 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Tom, Controleer graag of ik op de goede weg zit, zal ik je dan met rust laten op deze zondag. Als; f(a)=b0+b1+b2+b3 Dan; f(x)=1/(3-x) = bo= 1/(3-13)= -1/10 f'(x)=1/(x-3)2 = b1= 1/100 f"(x)=-2/(x-3)3 = b3= 2/103 f'"(x)=6/(x-3)4 = b4= 6/104 Alvast bedankt. Jan Jan Ouder - zondag 12 juli 2009
Jan Ouder - zondag 12 juli 2009
Beste Jan, Ik begrijp niet echt wat je bedoelt met "f(a)=b0+b1+b2+b3", dat lijkt me niet te kloppen. Je afgeleiden zijn wel goed, alleen vergeet je het minteken bij de tweede afgeleide (bij b3 dus). Dan, de formule was: f(x) = f(a) + f'(a)(x-a) + f''(a)(x-a)2/2 + f'''(a)(x-a)3/6 + ... Wat je met die b's berekend hebt, zijn die afgeleiden. Nu nog de rest even zorgvuldig invullen. Merk op dat er coëfficiënten 'mooi wegvallen'. mvg, Tom td zondag 12 juli 2009
td zondag 12 juli 2009
©2001-2024 WisFaq