Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59814 

Re: Taylorreeks

Ik bedoelde inderdaad 1/(3-x), zou u dit voorbeeld voor mij uit kunnen werken?

Alvast bedankt.
Jan

Jan
Ouder - zondag 12 juli 2009

Antwoord

Beste Jan,

Ik wil je wel verder helpen als je vast zit... Maar wat lukt er niet? Het is gewoon de formule toepassen, waarbij in jouw geval f(x) = 1/(3-x) en a = 13. Dus f(a) is alvast 1/(3-13) = -1/10. Dan bepaal je f'(x) door f(x) te differentiëren, weer 13 invullen en de formule verder volgen.

mvg,
Tom

td
zondag 12 juli 2009

 Re: Re: Taylorreeks 

©2001-2024 WisFaq