Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fibonacci

Hallo,

dit is de vraag: 'Geef een functievoorschrift voor de deelsommen van de rij van de eerste zeven Fibonacci-getallen en daarmee een algemeen voorschrift voor deelsommen van Fibonacci-getallen'

Dit heb ik tot nu toe gedaan:

0,1,1,2,3,5,8

S1 = 0 + 1 = 1
S2 = 0+1+1 = 2
S3 = 0+1+1+2 = 4
S4 = 0+1+1+2+3 = 7
S5 = 0+1+1+2+3+5 = 12
S6 = 0+1+1+2+3+5+8 = 20

1,2,4,7,12,20

S2 = S1 + 1
S3 = S2 + 2
S4 = S3 + 3
S5 = S4 + 5
S6 = S5 + 8

(hier zie ik weer een deel van de Fibonacci-getallen)

Wat moet ik nu verder doen?

Bedankt.

Eileen
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 juni 2009

Antwoord

Beste Eileen,

Als je ook nog de eerste partiële som (namelijk 0, enkel de eerste term) noteert en je telt bij al je somtermen eens 1 op, zie je dan iets?

mvg,
Tom

td
zaterdag 27 juni 2009

 Re: Fibonacci 
 Re: Fibonacci 

©2001-2024 WisFaq